Świąteczne kulinaria w WDK

Pierogi to jedno z podstawowych i ważniejszych dań królujących na polskim wigilijnym stole. Ci wszyscy, którzy chcieli podszkolić swój warsztat z przygotowania tej potrawy mieli okazje wziąć udział w Warsztatach lepienia pierogów.

Podczas zajęć osoby uczestniczące w warsztatach doskonaliły się w zakresie przygotowania farszu i ciasta. Oczywiście każda z Pań miała swój tajemny przepis na ten przysmak kuchni polskiej, którym dzieliła się z innymi. Dzięki temu, każdy miał szansę poznać tajniki sztuki kulinarnej. I chociaż do świąt pozostało jeszcze trochę czasu to nastrój panujący w trakcie lepienia tradycyjnego, polskiego dania wprowadził wśród uczestników magię tego wyjątkowego przed świątecznego czasu😊

Organizatorem przedsięwzięcia była Lokalna Grupa Działania Ziemia Wąbrzeska. Partnerem zadania był Wąbrzeski Dom Kultury.

Galeria zdjęć

A- A+