Świąteczne kulinaria w WDK
8 grudnia 2017Pierogi to jedno z podstawowych i ważniejszych dań królujących na polskim wigilijnym stole. Ci wszyscy, którzy chcieli podszkolić swój warsztat z przygotowania tej potrawy mieli okazje wziąć udział w Warsztatach lepienia pierogów.
Podczas zajęć osoby uczestniczące w warsztatach doskonaliły się w zakresie przygotowania farszu i ciasta. Oczywiście każda z Pań miała swój tajemny przepis na ten przysmak kuchni polskiej, którym dzieliła się z innymi. Dzięki temu, każdy miał szansę poznać tajniki sztuki kulinarnej. I chociaż do świąt pozostało jeszcze trochę czasu to nastrój panujący w trakcie lepienia tradycyjnego, polskiego dania wprowadził wśród uczestników magię tego wyjątkowego przed świątecznego czasu😊
Organizatorem przedsięwzięcia była Lokalna Grupa Działania Ziemia Wąbrzeska. Partnerem zadania był Wąbrzeski Dom Kultury.
Galeria zdjęć